- 4 αυγά
- 80 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
- 80 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ. κοσκινισμένο
- 1 βανίλια
- Ζάχαρη για το πασπάλισμα
Χειροποίητα σαβαγιάρ
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί μαρέγκα που να στέκεται. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τους κρόκους και διπλώνουμε το μίγμα με τη μαρίζ προσεκτικά για να μη φύγει ο αέρας. Βάζουμε το μίγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (κορνέ), και με το ίσιο εξάρτημα δημιουργούμε μπαστουνάκια σε λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε τα σαβαγιάρ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!