- Για τη βάση
- 250 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 120 γραμμάρια βούτυρο
- Για την κρέμα
- 3 αυγά
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα με 5% λιπαρά
- 160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 500 γραμμάρια αριάνι ή κεφίρ
- 100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 50 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
- Για τη σάλτσα κεράσι
- 200 γραμμάρια κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. νερό
Ψημένο cheesecake με σάλτσα κεράσι
Για τη βάση: τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπωλ. Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι το οποίο αφήνουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα: χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με τους κρόκους και την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αριάνι, το γάλα, το αλεύρι, το χυμό και το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαρέγκα με γρήγορες και απαλές κινήσεις στο μίγμα του τυριού και το απλώνουμε πάνω από το μπισκότο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Για τη σάλτσα κεράσι: βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα κεράσια με τη ζάχαρη να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό. Όταν τα κεράσια έχουν βράσει προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε το cheesecake. Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!