- 200 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 2 μεγάλες μπανάνες
- Για την καραμέλα γάλακτος
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
- 15 γραμμάρια νερό
- 10 γραμμάρια γλυκόζη
- 120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.σ. βούτυρο
- μια πρέζα αλάτι
- Για την κρέμα
- 1 φακελάκι φυτική σαντιγύ
- 200 ml γάλα φρέσκο
- Για πασπάλισμα
- κοσκινισμένο κακάο
Banoffee ( μπανόφι )
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα μπισκότα. Τα στρώνουμε σε μια πιατέλα με τσέρκι και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το νερό και λίγη λίγη τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να λιώνει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ΔΕΝ ανακατεύουμε απλά κουνάμε το τηγάνι κυκλικά. Μόλις σκουρύνει η ζάχαρη και φτάςει στους 125 βαθμούς αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γλυκόζη κουνώντας για να λιώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Το ξαναβάζουμε στη φωτιά να βράσει για 1 λεπτό. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω στη βάση. Απλώνουμε το μίγμα καραμέλας και χτυπάμε τη σαντιγύ. Απλώνουμε και τη σαντιγύ και πασπαλίζουμε με κακάο. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!