- Για τη βάση
- 200 γραμμάρια μπισκότα κανέλας
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- Για τη γέμιση
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 100 γραμμάρια μέλι
- 300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 250 γραμμάρια γάλα
- 50 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- ξύσμα λεμονιού
- Για γαρνίρισμα
- αμύγδαλα φιλέ
- μέλι
- κανέλα
Ψημένο cheesecake με κανέλα και μέλι
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και τα στρώνουμε σε μια φόρμα στρογγυλή ή πυρέξ στρογγυλό με διάμετρο 30 εκ. Το αφήνουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγγα και την αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τους κρόκους, τη ζάχαρη, το μέλι, το γιαούρτι, το γάλα, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού. Δεν πρέπει να ανησυχήσουμε αν το μίγμα είναι υγρό καθώς θα σφίξει κατά το ψήσιμο. Ανακατεύουμε στο μίγμα τη μαρέγγα με απαλές κινήσεις. Απλώνουμε το μίγμα πάνω από τη βάση μπισκότου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες. Γαρνίρουμε με μέλι, κανέλα και αμύγδαλα φιλέ και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!