- 250 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 120 γραμμάρια βούτυρο
- 3 κ.γ. σκόνη ζελατίνης
- 4 κ.σ. νερό κρύο
- 300 γραμμάρια νερό βραστό
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρη
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 70 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
- 100 γραμμάρια μαρμελάδα κράνο (βλ. συνταγή)
Cheesecake με μαρμελάδα κράνο
Σε ένα μπωλ βάζουμε το κρύο νερό και ρίχνουμε βροχηδόν τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και την αφήνουμε για 4 λεπτά να φουσκώσει. Προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η ζελατίνη. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τα στρώνουμε σε μια πιατέλα με τσέρκι και τη βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το στραγγιστό γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη και το ξύσμα λάιμ. Χτυπάμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο. Όταν η ζελατίνη έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου την προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε την κρέμα στα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Σερβίρουμε απλώνοντας τη μαρμελάδα κράνο (βλ. συνταγή).
Καλή σας όρεξη!