- 250 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρης
- 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 70 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 1 σταγόνα άρωμα βανίλιας
- Για τη σάλτσα από φρούτα του δάσους
- 200 γραμμάρια φρούτα του δάσους
- 40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 10 γραμμάρια κορν φλάουρ
- 50 γραμμάρια νερό
Cheesecake με σάλτσα από φρούτα του δάσους
Λιώνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τα στρώνουμε καλά σε μια πιατέλα με τσέρκι και την αφήνουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγύ και προσθέτουμε την άχνη, τη βανίλια και το τυρί κρέμα. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια λεία κρέμα και απλώνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα. Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά. Για τη σάλτσα από φρούτα του δάσους : βάζουμε τα φρούτα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και μόλις τα φρούτα αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το cheesecake, περιχύνουμε την επιφάνεια με τη σάλτσα από φρούτα του δάσους και κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή σας όρεξη!