- 250 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 1 φάκελο φυτική σαντιγύ
- 200 γραμμάρια γάλα
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 2 μεγάλες μπανάνες ώριμες
- Για γαρνίρισμα
- φετάκια μπανάνας
- κακάο
Cheesecake μπανάνα
Λιώνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια πιατέλα με στρογγυλό τσέρκι και το στρώνουμε καλά πατώντας το. Χτυπάμε τη σαντιγύ με το γάλα μέχρι να πήξει και προσθέτουμε τις μπανάνες λιωμένες και το τυρί κρέμα. Χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση με το μπισκότο. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον ώστε να σφίξει καλά. Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με τα φετάκια μπανάνας και πασπαλίζουμε με κακάο.
Καλή σας όρεξη!