- 250 γραμμάρια μπισκότα digestive
- 50 γραμμάρια φουντούκια καβουρδισμένα
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 200 γραμμάρια γάλα
- 1 φάκελο φυτική σαντιγύ
- 4 κ.σ. κακάο
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- Για τη γκανάζ σοκολάτας
- 100 γραμμάρια γάλα
- 200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
- φουντούκια
Cheesecake σοκολάτας
Λιώνουμε το βούτυρο. Τρίβουμε τα μπισκότα και τα φουντούκια στο μούλτι και τα ανακατεύουμε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια πιατέλα με στρογγυλό τσέρκι και το στρώνουμε καλά πατώντας το. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ και το κακάο με το γάλα μέχρι να πήξει και να αφρατέψει και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα και την απλώνουμε πάνω στη βάση με το μπισκότο. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον ώστε να σφίξει καλά.
Ετοιμάζουμε τη γκανάζ σοκολάτας : σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και αποσύρουμε. Προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Γαρνίρουμε το cheesecake με τη γκανάζ και φουντούκια.
Καλή σας όρεξη!