- Για τα cupcakes
- 2 αυγά
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 240 γραμμάρια γάλα χλιαρό
- 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 2 φακελάκια μαγιά ξερή
- 1 κ.γ. κάρδαμο
- 2 κ.γ. μαχλέπι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
- 680 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- Για το γαρνίρισμα
- γλάσο σοκολάτας σκούρης ή λευκής (βλ. συνταγές)
- σταγόνες σοκολάτας
- κουφετάκια χρωματιστά
Cupcakes τσουρέκι
Όλα τα υλικά είναι σημαντικό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στο μπολ της κουζινομηχανής ή του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το κάρδαμο, το μαχλέπι, τη βανίλια, το αλάτι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και μαλακή οπότε δεν προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο σκεύος και την αφήνουμε σκεπασμένη για 2 ώρες να διπλασσιαστεί. Βουτυρώνουμε μια αντικολλητική φόρμα για cupcakes. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 24 μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στις θηκούλες της φόρμας. Αφήνουμε τα cupcakes σκεπασμένα για 30 λεπτά να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα cupcakes τα ξεφορμάρουμε και τα γαρνίρουμε με γλάσο σοκολάτας μαύρης ή λευκής (βλ. συνταγές), σταγόνες σοκολάτας και χρωματιστά κουφετάκια.
Καλή σας όρεξη!