- Για τα μπισκότα
- 150 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
- 120 γραμμάρια ζάχαρη μαύρη
- 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μπαχάρι
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
- 1 κ.σ. πετιμέζι
- 1 αυγό
- Για το γλάσο διακόσμησης (royal icing)
- 160 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 15 γραμμάρια νερό
- 1 σταγόνα υγρή βανίλια
- χρώματα ζαχαροπλαστικής
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα ( gingerbread cookies) με γλάσο άχνης ζάχαρης (royal icing)
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια κρέμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ. Σε ένα άλλο μπ0λ χτυπάμε το αυγό με το πετιμέζι. Προσθέτουμε ζυμώνοντας στο βούτυρο το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το αυγό με το χαρουπόμελο και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη για 1 ώρα. Ανοίγουμε φύλλο με πάχος 1 εκ. Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πατ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια. Απλώνουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα και αντίσταση στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα διακοσμούμε με το γλάσο.
Καλή σας όρεξη!